Vad menas med DVB T2 kompatibel?

Innehållsförteckning

Vad menas med DVB T2 kompatibel?

Vad menas med DVB T2 kompatibel?

DVB-T2 (Digital Video Broadcasting - Terrestrial, andra generationen), är en nyare version av den befintliga standarden DVB-T för marksänd digital-TV. Standarderna har utfärdats av det EU-baserade konsortiet DVB. ... Dagens DVB-T-mottagare kan inte ta emot sändningar i DVB-T2-formatet.

Hur fungerar TV sändning?

TV-signalerna sänds från master runt om i Sverige. En centralantenn, en egen takantenn, en fönsterantenn eller en inomhusantenn tar emot signalen. TV-signalen skickas via en satellit och tas emot med en parabolantenn. Parabolantennen kan användas av ett hushåll eller delas av flera hushåll.

Varför ska man dra in fiber?

Fiberanslutning innebär att du får en signal via optiskt ljus. Detta gör att det går att komma upp i höga hastigheter och du kan överföra stora mängder datatrafik. Du får också samma hastighet för upp- och nedladdning, det vill säga att skicka respektive ta emot data (exempelvis skicka mejl, streama film etcetera.)

Vad är DVB T2 C?

Varje distributionssätt har sin egen typ av digital-TV-mottagare. DVB-T- och DVB-T2-mottagare är som tidigare nämnts avsedda för markbundna sändningar. Mottagare som är märkta DVB-S eller DVB-S2 är avsedda för satellitsändningar och de som är märkta DVB-C är avsedda för kabel-TV.

Vad är ett programkort?

Programkortet fungerar som en nyckel för att låsa upp de kodade kanalerna du ska kunna se i det kanalpaket som du köpt från Boxers utbud. Du behöver inget programkort för att se de fria kanalerna i marknätet.

Hur fungerar Boxer TV?

Boxer TV-modul CA-modulen är till för dig som har en platt-TV med inbyggd box och fungerar som en slags adapter som du för in programkortet i. Därefter sätter du in modulen i TV:n och kopplar dessutom in antennsladden direkt i TV:n. Denna TV-modul passar dock inte alla platta TV-apparater med inbyggd box.

Relaterade inlägg: