Vad är ett Dossiernummer?

Innehållsförteckning

Vad är ett Dossiernummer?

Vad är ett Dossiernummer?

LMA betyder Lagen om mottagande av asylsökande. ... LMA-nummer eller dossiernummer är ett unikt nummer för varje asylsökande. Numret finns på LMA-kortet eller kvittot på asylansökan och ska finnas med på fakturaunderlag, remisser etc.

Vad innebär försörjningskravet?

Kravet på försörjning och bostad innebär att du ska kunna försörja dig själv och din familj och att ni har en bostad av tillräcklig storlek.

Vad är Lmakort?

LMA betyder lagen om mottagande av asylsökande. LMA-kortet är ett plastkort med ett foto på dig som visar att du är asylsökande. När du söker asyl i Sverige blir du fotograferad.

Vart hittar jag Beteckningsnummer Migrationsverket?

När du kontaktar oss på telefon är det ofta det handläggaren frågar efter. Kontrollnummer är det nummer din ansökan har.... på den ärendet gäller: Personnummer (ååååmmdd-xxxx): (Om du inte har ett personnummer, skriv 0000 som fyra sista siffror) Beteckningsnummer eller kontrollnummer...

Hur räknar Migrationsverket försörjningskravet?

Hur stor din inkomst måste vara för att du ska uppfylla försörjningskravet beror på hur stor familjen är och hur hög boendekostnad du har. Du måste ha en inkomst som efter skatt räcker till den faktiska boendekostnaden och till normalbeloppen för de personer som ska ingå i hushållet.

Vad är at und?

Om du uppfyller villkoren får du ett LMA-kort där det står att du har AT-UND. Det betyder att du är befriad från kravet att ha arbetstillstånd. Ett AT-UND gäller normalt till dess att du får uppehållstillstånd eller lämnar landet. Kontakta din mottagningsenhet om du är osäker på om du har AT-UND.

Vem har rätt till LMA?

Alla asylsökande, även barn, får ett LMA-kort av Migrationsverket. LMA står för Lagen om mottagande av asylsökande. På kortet finns det personuppgifter och foto på den sökande. Där framgår också personens ärendenummer (dossiernummer) hos Migrationsverket.

Relaterade inlägg: