Är hydraulolja brandfarligt?

Innehållsförteckning

Är hydraulolja brandfarligt?

Är hydraulolja brandfarligt?

Upprepad kontakt kan ge torr hud eller hudsprickor. Produkten kan brinna, men är inte brandfarlig.

Vad är en dieselmotor?

  • En dieselmotor är en förbränningsmotor konstruerad med principen för en kolvmotor, där bränslet tillsätts först i kompressionsfasens slutskede, till skillnad från exempelvis ottomotorn (bensinmotorn). Motortypen uppfanns av och är uppkallad efter tysken Rudolf Diesel.

Vad är skillnaden mellan diesel och bensin?

  • Flampunkten för diesel ligger på >60 grader C. Jämfört med bensinens < -30 grader C, vilket innebär att diesel är ett säkrare bränsle ur brandsynpunkt. Dieselmotorer är kraftigare byggda än bensinmotorer vilket ger dieselmotorn en längre livslängd.

Vad är färgad diesel eller grön diesel?

  • Färgad diesel eller grön diesel som den också kallas är en lågskattad diesel som är förbjuden att använda som drivmedel till bilar, traktorer och andra vägburna fordon, den här sortens diesel får enbart användas till stationära maskiner på t.ex. krossanläggningar och till fartyg i kommersiell drift.

Vad är centralt i dieselmotorn?

  • Centralt i dieselmotorn är insprutningssystemet. Det reglerar motorns effekt och har stor påverkan på verkningsgrad och avgasemissioner. Under hela dieselmotorns historia har man strävat efter högre och högre insprutningstryck. I början var det knappt 100 bar och numera är det 2000–2500 bar som gäller.

Relaterade inlägg: