Vilken EKS gäller?

Innehållsförteckning

Vilken EKS gäller?

Vilken EKS gäller?

De nu gällande reglerna finns i EKS 11 Den senaste revideringen av EKS, BFS 2011:10 med ändringar t.o.m. BFS 2019:1 (EKS 11), kan laddas ned via länk i "Relaterad information". Det finns övergångsbestämmelser för EKS 11. Äldre bestämmelser, EKS 10, kan tillämpas till och med den .

Vad är EKS?

Boverkets föreskrifter och allmänna råd om tillämpning av europeiska konstruktionsstandarder, EKS, innehåller regler för hur Eurokoderna får skall tillämpas vid dimensionering av byggnader i Sverige och ges ut av Boverket. ... I PBL, PBF, BBR och EKS finns samhällets minimikrav på det som byggs.

Vad innehåller EKS?

EKS, innehåller regler för hur Eurokoderna (De europeiska konstruktionsstandarderna) skall tillämpas vid dimensionering av byggnader i Sverige och ges ut av Boverket. EKS och Eurokoderna utgör tillsammans ett regelsystem som har ersatt Boverkets tidigare konstruktionsregler.

När kommer EKS 12?

Boverket har ändrat i sina konstruktionsregler, EKS, som börjar gälla den .

När gäller EKS 11?

Boverket har ändrat i sina konstruktionsregler, EKS, som börjar gälla den . De ändrade reglerna, BFS 2019:1 (EKS 11), är ett led i Boverkets kontinuerliga arbete med att se över reglerna för att ta hänsyn till ändringar i eurokoderna och förenkla och förbättra tillämpningen.

Vad är eks11?

Byggnader ska enligt plan- och byggförordningen (PBF) ha en bärförmåga vid brand som kan antas bestå under en bestämd tid. Detta förtydliga i EKS 11, Boverkets föreskrifter och allmänna råd om tillämpningen av europeiska konstruktionsstandarder (eurokoder).

Vad innebär snölast?

Vad är snölast? Snölast anges i Newton, vilket innebär att 100 kg snö/m² orsakar 1000 N = 1 kN last/m². Det räcker inte att mäta snöhöjden på taket, eftersom vikten på snön beror på tätheten.

När kom EKS 11?

Detta är en konsoliderad version av Boverkets konstruktionsregler, EKS. Den konsoliderade versionen är en sammanställning av alla bestämmelser, från grundförfattningen BFS 2011:10, till den senaste ändringsförfattningen BFS 2019:1, EKS 11 som träder i kraft den .

Relaterade inlägg: