Vad är en bisyssla?

Innehållsförteckning

Vad är en bisyssla?

Vad är en bisyssla?

Bisysslor. En bisyssla är all verksamhet vid sidan av din anställning. Det kan vara en annan anställning, ett ideellt engagemang eller en egen firma. Bisysslor kan vara avlönade eller oavlönade.

Vad är en förtroendeskadlig bisyssla?

Förtroendeskadlig bisyssla regleras i Lagen om offentlig anställning (LOA) En arbetstagare får enligt LOA inte ha någon anställning eller något uppdrag eller utöva någon verksamhet som kan rubba förtroendet för hans eller någon annan arbetstagares opartiskhet i arbetet eller som kan skada kommunens anseende.

Är styrelseuppdrag bisyssla?

En bisyssla är en sysselsättning som en anställd har vid sidan av sitt ordinarie uppdrag. Som bisyssla räknas bland annat annan anställning, styrelseuppdrag samt vissa former av ideellt engagemang. Det spelar ingen roll om din bisyssla ger ekonomisk ersättning eller inte.

Hur mycket bisyssla?

Även om det inte är direkt uttalat får den anställde inte ha en bisyssla som strider mot kravet på lojalitet gentemot det ordinarie arbetet. Det kan till exempel vara att arbeta för en konkurrent eller att ha ett extraknäck som riskerar att påverka ditt arbetsresultat.

Har bisyssla korsord?

Synonymer till bisyssla

  • bigöromål, extraarbete, arbete bredvid, vänsterknäck, extraknäck, bihantering, bredvidsyssla, extraförtjänst, extrajobb, extrakneg, extrauppdrag, knäck.
  • Användarnas bidrag. hobby.

Relaterade inlägg: