Vad är en rådgivare UF?

Innehållsförteckning

Vad är en rådgivare UF?

Vad är en rådgivare UF?

En av de mest användbara personerna för UF-företaget är rådgivaren. Många UF-företag skaffar flera rådgivare, när de inser hur mycket hjälp man faktiskt kan få. Ett bollplank för idéer, eller för användbara kontakter och tips som tar företaget ännu längre.

Vad är syftet med UF-företag?

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Organisationen har alltså funnits i 40 år, men det allra första UF-företaget startade redan 1919 i den amerikanska delstaten Massachusetts.

Vem kan vara rådgivare?

Alla UF-företag måste ha minst en rådgivare, men många UF-företag skaffar flera rådgivare när de inser hur mycket hjälp man faktiskt kan få. OBS: Rådgivaren får inte vara en förälder eller ett syskon till någon i företaget. En lärare på skolan får inte heller vara rådgivare.

Hur hittar man rådgivare till UF?

Ni kan hitta rådgivare på en mängd olika sätt som genom att:

  1. titta i ”gamla” affärsplaner som er lärare kanske lägger upp på skolans portal tex. ...
  2. ta kontakt med företagsföreningar eller olika nätverk.
  3. fråga ”gamla” UF-företag och be om namnet på deras ”gamla” rådgivare.

Måste man göra ett UF företag?

Nej. UF-företagande ses av Skatteverket som hobbyverksamhet och är varken ett handelsbolag, aktiebolag eller enskild firma. När ni köper varor eller tjänster från andra företaggör ni det som privatpersoner.

Relaterade inlägg: