Vad är ekvivalent?

Innehållsförteckning

Vad är ekvivalent?

Vad är ekvivalent?

Ekvivalent betyder ungefär detsamma som fullgod ersättning.

Vad är ekvivalent Substansmängd?

En ekvivalent är en måttenhet för substansmängd som motsvarar en mol laddning. ... 1 mol CaSO4 (gips) = 2 ekvivalenter CaSO4, då både kalciumjonen (Ca2+) och sulfatjonen (SO42-) har två laddningar vardera. När koncentrationen av ett ämne uttryckts på ekvivalentbasis, kallas det för normalitet.

Vad är ekvivalent ljudnivå?

Med ekvivalent ljudnivå avses en medelljudnivå under en given tidsperiod. För trafikbuller är tidsperioden i de flesta fall ett dygn. Den maximala ljudnivån är den högsta förekommande ljudnivån under en viss tidsperiod, exempelvis en serie fordonspassager. Ljud beskrivs och mäts vanligen i dBA (decibel A).

Vad är Molförhållande?

Den talar om två saker: vilka ämnen som reagerar och bildas vid reaktionen, samt i vilka proportioner ämnena reagerar och bildas. Dessa proportioner kallas för molförhållanden (ibland substansmängdförhållande), och det är precis det som den här artikeln kommer handla om.

Hur många decibel hör man?

0 dB är hörtröskel för en människa med god hörsel och smärtgränsen ligger vid 140 dB. En logaritmisk skala innebär att ljudnivå är tio gånger större för varje 10-steg i skalan.

Vad är en klyfta?

stora skillnader i samhället i olika aspekter ex löner eller samhällsklasser.

Relaterade inlägg: