Vad är delbetalning?

Innehållsförteckning

Vad är delbetalning?

Vad är delbetalning?

Ett typiskt ”köp nu, betala sen”-erbjudande innebär att du handlar något idag och skjuter upp betalningen av hela beloppet till ett senare tillfälle. Ungefär som att handla på faktura med ovanligt långt förfallodatum. Vid en delbetalning får du din vara direkt men delar upp betalningen på exempelvis 6 eller 12 månader.

Vad innebär fast delbetalning?

Fast delbetalning Du kan få betala både uppläggningsavgift, ränta och andra avgifter som till exempel administrativa avgifter och/eller aviavgifter. Efter den bestämda avbetalningstiden, som brukar ligga på någonstans mellan 3 månader och tre år, så avslutas krediten.

Vad finns det för risker med delbetalning?

Först och främst innebär delbetalning som regel en extra kostnad i form av ränta och avgifter. Räntefria delbetalningar har ofta ändå andra avgifter. En annan nackdel är att din finansiella risk ökar. När du köper med delbetalning har du en skuld till kreditgivaren.

Vad är delbetalning Klarna?

Det smidiga med delbetalningskonto är att du själv kan bestämma hur mycket du vill betala varje månad, och att du när som helst kan betala in hela skulden för att avsluta delbetalningen. Alla köp du väljer att delbetala med extra lång betaltid (såsom ”Köp nu, betala i augusti”) samlas dessutom där.

Vad kallas avbetalning på skuld?

Avbetalning, eller delbetalning som det också kallas, är en form av kreditköp där du köper en vara och betalar för den i efterhand. Det är vanligt att betalningen delas upp i flera delbetalningar under en viss period. Hur avbetalningen delas upp avtalas vid köpet eller när du får första fakturan.

Relaterade inlägg: