Vad är en integrativ litteraturstudie?

Innehållsförteckning

Vad är en integrativ litteraturstudie?

Vad är en integrativ litteraturstudie?

En sådan kan användas när kvalitativ och kvantitativ forskning inom samma område ska bekräfta, stärka eller motbevisa varandra. En integrativ litteraturstudie grupperar inte studierna efter metod utan efter svaren på det gemensamma syftet (Polit & Beck, 2008).

Vad är en integrativ litteraturöversikt?

Begreppet integrativ innebär att aktuella och empiriska forskningsresultat representerande både kvalitativt och kvantitativt paradigm inkluderas. Beroende på vald modell för systematisk och integrativ litteraturöversikt kan också teoretiska studier inkluderas men även så kallad ”grå” litteratur.

Vad är en Metasyntes?

Metasyntes innebär en systematisk litteratursökning, granskning, analys, evidensgradering och presentation av kvalitativa data utifrån en specifikt definierad forskningsfråga medan en metaanalys är motsvarande för kvantitativ data.

Vad är skillnad mellan litteraturstudie och systematisk litteraturstudie?

Det finns flera olika slags litteraturöversikter, och gemensamt för alla är att en del av arbetets metod utgörs av en mer eller mindre omfattande litteratursökning. ... Som student ska du snarare genomföra en strukturerad litteraturstudie med inslag av den metodologi som används för systematiska översikter.

Vad är Scoping Review?

En scoping review är en översiktsstudie med syftet att ge en bild av den forskning som finns inom ett område. Metoden är relativt ny och det finns ännu ingen vedertagen svensk översättning för begreppet.

Vad ingår i en litteraturstudie?

En litteraturstudie är en systematisk, metodisk och kritisk granskning av litteratur utifrån ett vetenskapligt syfte. Litteraturen som granskas utgörs av vetenskaplig litteratur, det vill säga vetenskapliga publikationer, som avhandlingar och artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

Relaterade inlägg: