Vad är stresstålig?

Innehållsförteckning

Vad är stresstålig?

Vad är stresstålig?

ST står för stresstålighet och är snarast ett förhållningssätt, som uttrycker i vilken utsträckning man har en varaktig och genomträngande känsla av tillit till sin egen förmåga att möta livets olika skiften, d.v.s. om man tycker inre och yttre stimuli under livets gång är strukturerade, förutsägbara och begripliga, i ...

Kan man bli mer stresstålig?

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss.

Vad är stresstålig och flexibel?

och det är det som denna studie har till syfte att göra. Stresstålig och flexibel är två ord som ofta förekommer i jobbannonser och CV:n. ... Smedbergs (1994) beskrivning av flexibilitet är att kunna anpassa sig till rådande förändringar, att ändra planer och metoder utan att förlora fokus på målet/målen.

Vad innebär det att vara självgående?

Självgående betyder i stort sett samma sak som självständig.

Vad betyder Hjärnstark?

När man frågar människor vad de tycker är viktigast i livet svarar de flesta: att vara frisk. En följd av detta är ökat intresse för olika träningsmetoder och nyttig mat. Nu har ytterligare ett bidrag tillkommit – en bok ”Hjärnstark” som kan inspirera till fysisk aktivitet.

Vad tränar man när man Powerwalkar?

De så kallade höftböjarmusklerna, samt lårens baksidor och vaderna är de muskler som används mest vid power walk.

På vilket sätt är man flexibel?

Flexibilitet betyder en förmåga hos personer, maskiner och organisationer att anpassa sig till alla förändringar i förutsättningarna för verksamheten. Oförmåga att anpassa sig till förändringar innebär ökade kostnader och lägre effektivitet.

Vilka ger ut jobb?

Här är orden som ger dig jobb

  • 1 Strukturerad. En person som kan prioritera och lägga upp en plan för när saker ska bli gjorda och se till att de blir det.
  • 2 Stresstålig. ...
  • 3 Självgående. ...
  • 4 Prestigelös. ...
  • 5 Positiv. ...
  • 6 Utåtriktad. ...
  • 7 Serviceminded. ...
  • 8 Ansvarstagande.

Relaterade inlägg: