Vad innebär Löneår?

Innehållsförteckning

Vad innebär Löneår?

Vad innebär Löneår?

Att ta fram en lönepolicy innebär att klargöra på vilket sätt lön ska bidra till företagets framgång. Lönepolicyn tydliggör hur lönen sätts och kan påverkas. Det centrala löneavtalet innehåller övergripande mål och lönesättningsprinciper, t. ... att lönen ska vara individuell och kopplad till företagets verksamhetsmål.

Varför lönerevision?

Med lönerevision menas en förändring (revision) av nivån på din lön. När och hur din lön ska ändras finns bestämt i ditt centrala löneavtal.

Vad är lönerevision 2020?

Avtalsrörelsen 2020 pausad på grund av corona De år som kollektivavtalen omförhandlas, träffas arbetsgivarorganisationer och fackförbund för att förhandla såväl nya villkor till nya kollektivavtal som nya löneavtal. ... – Detta innebär att det inte skett några förändringar av de villkor som finns i våra kollektivavtal.

Hur mycket är normal lön i Sverige?

Medellönen för kvinnor var 31 700 kronor och för män 35 900 kronor år 2018. Medellönen är alltså 4 200 kronor, eller 13 procent, högre för män. Bland arbetare var skillnaden 3 500 kronor, 14 procent, och bland tjänstemän 7 700 kronor, 21 procent.

Relaterade inlägg: