Vad betyder longitudinell undersökning?

Innehållsförteckning

Vad betyder longitudinell undersökning?

Vad betyder longitudinell undersökning?

Vid longitudinella undersökningar samlas data in över flera tidpunkter. Longitudinella undersökningar kan bidra till djupare kunskap om t. ex. trender och beteendens utveckling jämfört med undersökningar baserat på tvärsnittsdata.

Hur utbreder sig en longitudinell våg?

Longitudinell våg, en våg där punkterna i vågmediet svänger i vågens utbredningsriktning. Härvid komprimeras mediet, och den återställande kraften ges av tryck. Ett exempel är en ljudvåg eller en vanlig fjäder. Motsatsen är en transversell våg där punkterna i vågmediet svänger vinkelrätt mot utbredningsriktningen.

Varför longitudinell studie?

En longitudinell studie är en sammanhängande insamling av feedback från samma grupp individer under en längre tidsperiod. Med hjälp av en longitudinell studie kan du: Spåra förändringar i människors åsikter och upplevelser. Identifiera problem i tid och förhindra negativa följder.

Vad menas med en longitudinell vågrörelse?

Longitudinell vågrörelse Vågen svänger i samma riktning som rörelseriktningen. Ljudvågor är ett exempel på vågor som svänger longitudinellt. Vågrörelsen behöver ett ämne (medium) för att spridas. Ljud kan inte spridas i rymden.

Relaterade inlägg: