Vad händer efter NPF utredning?

Innehållsförteckning

Vad händer efter NPF utredning?

Vad händer efter NPF utredning?

Resultatet av utredningen ska visa vad som är dina styrkor och dina svårigheter. Du ska få information om eventuella diagnoser och en beskrivning av vad det innebär för svårigheter. Det är viktigt att du känner igen dig i utredningens resultat och tycker att det stämmer.

Hur lång tid tar en autism utredning?

Det är svårt säkert säga exakt hur lång tid en individuell utredning tar. Det beror exempelvis på din ålder, frågeställningen och hur pass tydliga svårigheter som föreligger. Uppskattningsvis beräknas en utredning ta mellan ett par veckor upp till någon månad.

Vad räknas som NPF?

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) är ett samlingsnamn för många olika tillstånd eller diagnoser. Några är adhd, autismspektrumtillstånd (AST) och Tourettes syndrom. Barn och elever har olika individuella förutsättningar och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar påverkar individen i olika omfattning.

Hur lång tid tar det att bli diagnostiserad?

– Det är väldigt olika, men ofta tar det några veckor. Vad gör man när man fått sin diagnos? – Då kan personen söka det stöd och den behandling hen själv vill ha. Vissa är nöjda när de fått sin diagnos och kan ta reda på information själv, andra behöver medicin och är nöjda efter det.

Hur gör man en autism utredning?

I de flesta delar av landet görs utredningen av barn- och ungdomspsykiatri, habilitering eller på en barnmedicinsk mottagning. Utredningsteamet består oftast av psykolog och läkare. Ibland ingår även specialpedagog, arbetsterapeut eller logoped.

Relaterade inlägg: