Har jag en olycksfallsförsäkring?

Innehållsförteckning

Har jag en olycksfallsförsäkring?

Har jag en olycksfallsförsäkring?

Det finns inte någon sjuk- och olycksfallsförsäkring som ersätter alla händelser du är med om. Det finns vissa begränsningar i försäkringsskyddet och för att kunna få ersättning måste du ha drabbats av en händelse som omfattas av försäkringsskyddet.

Vad är Egenintyg?

Efter att skadeanmälan gjorts behöver du antingen besöka en läkare för att fastställa medicinsk invaliditet, eller i vissa fall göra ett egenintyg (skriva ett formulär) som beskriver vilka besvär du har. Försäkringsbolaget kan därefter avgöra hur mycket ersättning du har rätt till och betala ut detta.

Har jag rätt till ersättning vid skada?

Om du blivit skadad i trafiken, i vården eller om någon har skadat dig med vilja eller av vårdslöshet kan du ha rätt till skadestånd. ... I vissa fall kan skadeståndet betalas ut från en försäkring. Om du skadats i trafiken ska ersättningen betalas ut från din egen eller de andra inblandades trafikförsäkring.

Är det självrisk på olycksfallsförsäkring?

Trygghet om du drabbas av olycksfall eller allvarlig sjukdom Det kan våra försäkringar hjälpa dig med. ... Vår olycksfallsförsäkring ger dig skydd vid olycka, och vår kombinerade olycksfalls- och sjukförsäkring ger dig ersättning vid både olycka och sjukdom. Båda försäkringarna är utan självrisk och gäller dygnet runt.

Hur bokför man olycksfallsförsäkring?

En kostnad för en skattepliktig förmån av olycksfallsförsäkringar bokförs normalt i kontogrupp 75 för anställda och i kontogrupp 69 för delägare som inte är anställda. För anställda sker förmånsbeskattningen i lönekörningen och redovisas som en kostnad (debetering) och en negativ kostnad (kreditering) i kontogrupp 73.

Relaterade inlägg: