Hur räknar man en månads uppsägningstid?

Innehållsförteckning

Hur räknar man en månads uppsägningstid?

Hur räknar man en månads uppsägningstid?

Med exempelvis en månads uppsägningstid menas att om du säger upp dig till exempel den 15 mars, så upphör din anställning vid arbetsdagens slut den 15 april. ... Det innebär att om du har en månads uppsägningstid och säger upp dig den 31 januari, så blir din sista anställningsdag den 28 (29) februari.

Hur säger man upp bredband?

Uppsägning av bredband bör ske skriftligt Om du behöver säga upp ditt bredband bör du alltid göra det skriftligt. Om det skulle uppstå en tvist med internetleverantören vill du såklart alltid kunna bevisa att du har sagt upp ditt bredband och vilket datum du gjorde det.

Hur räknas 14 dagars uppsägningstid?

Om uppsägningstiden exempelvis är 14 dagar och arbetstagaren säger upp sig under månadens första dag, upphör arbetsförhållandet den 15:e dagen i samma månad. Om uppsägningstiden räknas i månader upphör anställningsförhållandet på den dag som har samma ordningsnummer som uppsägningsdagen.

När kan jag säga upp mitt abonnemang?

Det vanligaste sättet att avsluta ett avtal om en tjänst är att göra en uppsägning till operatören. För avtal som ingåtts från och med den får uppsägningstiden vara maximalt en (1) månad. Om du har bindningstid kvar kommer du med största sannolikhet att få en slutfaktura på resterande tid.

Relaterade inlägg: