Vad bör man tänka på när man gör en projektering?

Innehållsförteckning

Vad bör man tänka på när man gör en projektering?

Vad bör man tänka på när man gör en projektering?

Vid en projekterings början är målet ofta ganska övergripande och blir sedan tydligare med tidens gång, då man löpande tar nya beslut om hur arbetet skall fortskrida. Det är viktigt att under hela projekteringsskedet bevaka att krav gällande miljöplan, arbetsmiljö etcetera uppfylls.

Vad betyder projekteringen i en byggprocess?

Uppförandet av ett byggnadsverk, exempelvis ett flerbostadshus, föregås av ett projekteringsskede som kan vara mer eller mindre omfattande. Projekteringen innebär att ritningar tas fram för att kunna ansöka om bygglov, och som instruktion för själva byggarbetet.

Vad är en systemhandling?

Programhandlingarna är en sammanfattning av förutsättningarna för ett projekt och utgör det samlade underlaget för beslut om fortsatt projektering.

Vad ska en systemhandling innehålla?

Under programskedet förbereds programhandlingar för projektet, där exempelvis grundläggande beslut fattas om byggnadens storlek, tekniska standard och utformning i stort. Programhandlingarna är en sammanfattning av förutsättningarna för ett projekt och utgör det samlade underlaget för beslut om fortsatt projektering.

Relaterade inlägg: