När börjar en försäkring att gälla?

Innehållsförteckning

När börjar en försäkring att gälla?

När börjar en försäkring att gälla?

Svar: Försäkringen börjar att gälla från den tidpunkt på dagen då försäkringsavtalet tecknas. Tecknar du försäkringen kl 12.00 gäller således försäkringen från denna tidpunkt. Detta gäller under förutsättning att du betalar premien inom 14 dagar från det att du fått fakturan på försäkringen.

Vad ingår i försäkring?

En försäkring är ett avtal mellan dig och försäkringsbolaget. Du betalar en avgift, premie, varje år och försäkringsbolaget ger dig genom försäkringen ett ekonomiskt skydd mot skador som kan inträffa. I försäkringsvillkoret ser du vad din försäkring täcker.

Vad är en premie försäkring?

En försäkringspremie är den summa pengar en individ eller ett företag betalar för en försäkring. Försäkringspremier betalas för försäkringar som täcker sjukvårds-, bil-, hem- och livförsäkringar. Efter intjänandet är premien inkomst för försäkringsbolaget.

När är tilläggsförsäkring bra?

För att få extra skydd om olyckan är framme kan du skaffa tilläggsförsäkringar. En vanlig olycka som kan ske är att bilen skulle råka tankas med fel drivmedel. Det skyddas oftast inte av din vanliga hel- eller halvförsäkring. Då kan det vara bra med en tilläggsförsäkring som allriskförsäkringen.

Relaterade inlägg: