Vad krävs för återremiss?

Innehållsförteckning

Vad krävs för återremiss?

Vad krävs för återremiss?

Återremiss: Du finner att beslutsunderlaget i ett ärende inte är tillräckligt. Du vill att ett ärende ska gå tillbaka till kommunstyrelsen eller en nämnd/bolagsstyrelse för att utredas ytterligare. I kommunfullmäktige kan ett ärende återremitteras om minst en tredjedel av ledamöterna vill det.

Hur många gånger kan ett ärende återremitteras?

I kommunfullmäktige kan även en minoritet (minst en tredjedel av ledamöterna) begära återremiss. Men ett ärende kan inte först bordläggas och sedan återremitteras, eller tvärtom, med stöd av minoritetsreglerna. Det går bara att använda dem en gång i varje ärende.

Vad gör ett presidium?

En nämnd består av politiskt valda förtroendemän. Den kan också kallas för styrelse. Ett presidium är detsamma som ledning och består av en ordförande och en eller flera vice ordförande. En proposition är ett av ordförande framställt förslag till beslut vid omröstning i fullmäktige, i kommunstyrelsen eller i nämnderna.

Vad är Bordlagda frågor?

Ett bordlagt ärende är ett beslut eller en debatt, som skjuts upp till ett sammanträde (se även https://www.startaegetinfo.se/motesprotokoll) vid ett annat tillfälle. Generellt krävs stöd av aktieägare med mer än hälften av rösterna för att bordläggning ska bli aktuell. ...

Vad betyder att bordlägga ett ärende?

På kommunfullmäktige och nämndsmöten kan beslutas att ett ärende ska bordläggas. Det betyder att beslut i frågan skjuts upp och att samma ärende i oförändrat skick ska tas upp vid nästa sammanträde.

Relaterade inlägg: