Vad är VRE bakterie?

Innehållsförteckning

Vad är VRE bakterie?

Vad är VRE bakterie?

Sjukdomsinformation om vancomycinresistenta enterokocker (VRE) Enterokocker är en grupp tarmbakterier som ibland förekommer i sår, urinkatetrar med mera. Mest besvär orsakar de i samband med infektion av främmande material inne i kroppen, till exempel hjärtklaffar och proteser.

Kan man bli av med VRE?

Kan jag bli av med VRE? Eftersom VRE blir en del av den normala tarmfloran kan man bära VRE länge, i månader och till och med år. Det går inte att säga hur länge just du bär på bakterierna, men de flesta blir sannolikt av med dem efter hand. Har du sår, urinkateter eller stomi kan det vara svårare att bli av med VRE.

Vad innebär det i det praktiska vårdarbetet att en patient är bärare av MRSA ESBL och VRE?

Vård av patienter som konstaterats vara bärare av MRSA/VRE Isoleringsvård på infektionsklinik bör övervägas för patienter med riskfaktorer för smittspridning. Personal med sår eller hudlesioner ska inte vårda patienter med MRSA.

Kan personal med bärarskap av VRE normalt arbeta som vanligt?

Personal med VRE Personal med bärarskap av VRE kan normalt arbeta som vanligt.

Vad menas med Kohortvård?

Kohortvård innebär att när man har bekräftad Covid-19 infektion hos flera patienter skapar en kohort. Detta innebär att flera patienter med samma sjukdom kan dela vårdrum, hygienutrymme och personal. Dvs att man isolerar kohorten i relation till övriga patienter.

Hur sprids VRE?

Smittvägar. VRE sprids som övriga tarmsmittor via direkt och indirekt kontaktsmitta, från förorenade händer och ytor. Bakterien kan vara svår att utrota från vårdmiljön. Noggrann städning är viktigt.

Relaterade inlägg: