Vad innebär det att ha ett Lågaffektivt bemötande?

Innehållsförteckning

Vad innebär det att ha ett Lågaffektivt bemötande?

Vad innebär det att ha ett Lågaffektivt bemötande?

Lågaffektivt bemötande är ett synsätt, med metoder som är utvecklade för att hantera problemskapande beteende på ett etiskt försvarbart sätt. Det handlar om att ha förståelse om varför individen tar till problemskapande beteende. ... Vi har strategier för att hantera problemskapande/våldsamt beteende när det väl uppstår.

Vad tycker du om Johans bemötande?

Det beskrivs enklast som ett förhållningssätt för att hantera problemskapande beteende hos eleverna eller om man så vill, en uppsättning verktyg för hur man som lärare kan agera när elever slåss, är utåtagerande, skriker eller på andra sätt uppför sig på ett sätt som omgivningen tycker är problematiskt.

Hur bemöter jag barn?

Barns kroppsliga gränser behöver respekteras och därför är det viktigt att det är barnets behov av kroppskontakt som får styra. Som vuxen behöver du lyssna på barnets signaler. Känner du dig osäker kan du fråga barnet på vilket sätt hen vill ha tröst.

Vilken inverkan har Lågaffektivt bemötande som metod på elevers välmående och inlärning i skolan?

Metoden lågaffektivt bemötande går ut på att dämpa starka känslouttryck och minska antalet konfliktskapande situationer. Det lugna bemötandet man använder sig av hjälper elever som har svårt med känslokontroll.

Relaterade inlägg: