När behövs ett bröstlyft?

Innehållsförteckning

När behövs ett bröstlyft?

När behövs ett bröstlyft?

Ingreppet riktar sig till dem som av olika skäl upplever att de har en för liten byst eller till dem som upplever en förlorad spänst, fasthet och volym till följd av tex graviditet/amning eller åldrande.

Hur ont gör bröstlyft?

Känseln i bröstvårtorna kan bli nedsatt efter operationen men brukar återkomma helt under första året. Smärtan efter ett bröstlyft brukar vara måttlig. Du får smärtstillande tabletter utskrivna och det är viktigt att du tar dem som du fått rekommenderade, exempelvis Alvedon; Panodil, Citodon eller Alvedon.

Kan man amma när man gör bröstlyft?

Kommer jag kunna amma? En bröstförstoring ska inte påverka amningen. Implantatet läggs under muskeln och bröstkörteln. Vid bröstlyft eller bröstförminskning kan däremot känsel och amningsförmåga påverkas.

Kan man göra bröstlyft utan implantat?

Att göra ett bröstlyft utan implantat passar dig som är nöjd med din storlek men vill att ditt bröst ska sitta på plats. Huden reduceras för att forma om ditt bröst och stramas upp. Vid de flesta bröstlyft flyttas bröstvårtan och placeras högre upp.

Hur opererar man brösten?

Kirurgen opererar bort en bit av bröstkörteln genom ett snitt i huden. En bit av den friska vävnaden intill bröstkörteln tas också bort. Hur snittet blir beror på var cancern sitter och på bröstets form och storlek. Den bortopererade delen röntgas innan operationen avslutas.

Hur mår man efter bröstlyft?

Vissa patienter kan känna sig illamående. För att minska den känslan kan man ibland få medicin, speciellt om man har en tidigare erfarenhet av kraftigt illamående. Dryck eller mat direkt efter operationen kan också stimulera ett illamående.

Kan man lyfta brösten utan implantat?

Bröstlyft utan implantat Huden reduceras för att forma om ditt bröst och stramas upp. Vid de flesta bröstlyft flyttas bröstvårtan och placeras högre upp. Det kommer ändra din form på bröstet och du får ett bröst som du känner dig mer bekväm med.

Relaterade inlägg: