Kan ljumskbråck påverka magen?

Innehållsförteckning

Kan ljumskbråck påverka magen?

Kan ljumskbråck påverka magen?

Ett inklämt ljumskbråck kan också leda till tarmvred. Då gör det mycket ont i magen. Tarmvred kan också vara det första tecknet på ett inklämt ljumskbråck, eftersom det inte är säkert att bråcket har märkts av tidigare.

Hur undersöks ljumskbråck?

Ljumskbråck kan ge ett eller flera av följande symtom: Du ser eller känner en mjuk utbuktning under huden vid ljumskarna eller pungen. Det går att trycka tillbaka utbuktningen in i buken. Du har ont i ljumsken eller i pungen, framför allt när du rör dig eller anstränger dig.

Kan ljumskbråck spricka?

Ibland kan ljumskbråcket fastna och klämmas åt där det buktar ut från bukväggen. Det går då inte att trycka tillbaka bråcket. Det kan göra att blodflödet till utbuktningen stryps, så att innehållet i bråcksäcken riskerar att dö. Det kallas för inklämt ljumskbråck och är ett allvarligt tillstånd som kräver vård direkt.

Hur känns Lårbråck?

En fast knöl i övre delen av lårets framsida, strax nedamför ljumskledbandet, och som inte går att trycka tillbaka. Man måste ha en misstanke om sk inklämning om patienten känner en stark smärta och knölen inte går att trycka tillbaka.

Hur lång tid tar operation ljumskbråck?

Operationerna tar ungefär 20 minuter till en timme.

Kan kvinnor ha ljumskbråck?

Efter 40 års ålder ökar andelen direkta bråck (dessa ses nästan uteslutande hos män). Kvinnor har mer sällan ljumskbråck. Förhållandet kvinnor/män : 1/10. Indirekta bråck dominerar i alla åldrar hos kvinnor.

Relaterade inlägg: