Vad är avancerad cancer?

Innehållsförteckning

Vad är avancerad cancer?

Vad är avancerad cancer?

Avancerad cancer definieras som cancer som ej går att bota eller kontrollera genom behandling.

Vad är en cancersjukdom?

  • En cancersjukdom börjar med att celler i kroppen får en genetisk förändring som sedan inte repareras. Dessa genetiska förändringar kan drabba i princip alla celler i olika organ och kan sedan leda till olika cancerformer, såsom bröstcancer, prostatacancer eller lungcancer.

Vad handlar det om närhet i samband med cancer?

  • Det handlar även mycket om närhet som är ett av våra grundläggande behov, och i samband med cancer är det vanligt att behovet till närhet ökar. Cancer och olika behandlingsformer kan påverka sexualiteten. Det som tidigare har varit en självklarhet kanske plötsligt är svårt eller till och med omöjligt.

Vad är en kronisk sjukdom?

  • Definition och klassifikation. Det finns ingen globalt vedertagen definition av kronisk sjukdom. I svenska regeringens strategi 2014–2017 avses sådana sjukdomar som en person har under sin livstid eller under mycket lång tid. U.S. National Center for Health Statistics räknar som kronisk sjukdom en sjukdom som varar i tre månader eller längre.

Vad är andra fasen av cancer?

  • Andra fasen eller cancer in situ – cancer som växer på en avgränsad plats. I den andra fasen är cellerna så förändrade att de har blivit cancerceller. In situ betyder på plats och innebär att cellerna fortfarande växer på ett och samma ställe. De tränger inte in i andra vävnader eller organ.

Relaterade inlägg: