Vilka sommarblommor kan man övervintra?

Innehållsförteckning

Vilka sommarblommor kan man övervintra?

Vilka sommarblommor kan man övervintra?

Många av de växter som vi har ute i kruka över sommaren går att övervintra, t. ex. pelargoner, fuchsia, stamrosor, änglatrumpet, bägarranka mm. Dun kan även ta in medelhavsväxter som prytt uteplatser och balkong under sommaren t.

Kan man övervintra pelargoner i växthus?

Övervintra växter i växthuset Det är fantastiskt att kunna övervintra medelhavsväxter, pelargoner och fuchsior i en sval fristad hela vintern. Men städa först så att ytan är fri från skadegörare. Här kan du läsa mer om hur man övervintrar växter på detta vis.

Kan stjärnöga övervintra?

Det lönar sig inte att övervintra stjärnöga. Köp istället nya exemplar i blomsteraffären eller trädgårdscentret. De säljs från april till juli i många olika krukstorlekar från mini till 23 cm, bland annat i sexpack som är lätta att ta med hem.

Kan man övervintra tagetes?

Traditionella utplanteringsväxter som petunia, lobelia, praktsalvia, heliotrop, sommarflox, blomstertobak, tagetes och verbena är verkligen ettåriga. Dem är det ingen ide att ta in, de kommer ändå att dö eftersom de har blommat.

Kan man övervintra Pelargoner inomhus?

Övervintring på fönsterbrädan i rumstemperatur Självklart kan pelargonen också stå på fönsterbrädan i ett bostadsrum under vintern. Den kommer att bli rätt ful och gänglig om den inte får tillskott av någon växtbelysning men de flesta pelargoner klarar detta.

Hur tar man hand om pelargoner på vintern?

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer. Pelargonerna kommer från trakter där vintrarna är milda och frost är sällsynt. Så bör de övervintra — ljust och frostfritt, idealtemperaturen är 5 – 10°.

Relaterade inlägg: