Hur stor yta klarar en robotgräsklippare?

Innehållsförteckning

Hur stor yta klarar en robotgräsklippare?

Hur stor yta klarar en robotgräsklippare?

Upp till en halv hektar Det finns modeller som klarar en halv hektar gräsmatta, plus eller minus lite beroende på hur pass kuperad gräsmattan är. Skulle jag ha behov att klippa den dubbla ytan bör man överväga att köpa två robotgräsklippare, vilket inte är några problem.

Hur högt gräs klarar en robotgräsklippare?

Ja, Automower® klarar smala passager ned till 60 cm, beroende på vilken modell som används.

Vilken lutning klarar en robotgräsklippare?

Husqvarnas robotgräsklippare med fyrhjulsdrift klipper enkelt besvärliga gräsmattor. Den klarar sluttningar med upp till hela 70 % (35°) lutning och ger utmärkta resultat också i riktigt besvärliga, kuperade gräsområden.

Hur bra klipper en robotgräsklippare?

Bästa robotgräsklippare premium Husqvarna Automower 430X blir bästa premiumrobotgräsklippare. Den klarar av stora ytor, har en låg ljudnivå och klarar branta lutningar. Den klipper bra och har inbyggda funktioner för att underlätta navigering.

Hur stor Automower?

Storlek på gräsmattan – Hur stor gräsyta har du i din trädgård? Våra modeller klarar olika stora gräsytor. Ju högre överkapacitet du väljer, desto snabbare får Automower® jobbet gjort och du kan spendera mer tid på gräsmattan. Vi har modeller som klarar upp till 5000m².

Vilken höjd robotgräsklippare?

Vi rekommenderar att gräsmatta bör ha en klipphöjd på 34 – 45 mm. Alltför låg klipphöjd kan resultera i onaturlig uppkomst av ogräs, sämre slitageförmåga, samt att grässorten ängsgröe (som står får slitstyrkan i gräsfröblandningar) riskerar att dö ut.

När ska man ta fram Robotgräsklipparen?

Säsongen för robotgräsklippare börjar lida mot sitt slut och så fort det blir frost och minusgrader är det dags att plocka in din maskin för vinterförvaring. Här är våra viktigaste skötselråd som gör att din maskin mår bra och som framförallt gör att den klipper gräset åt dig även nästa säsong.

Vad ska man tänka på när man köper robotgräsklippare?

7 tips för dig som vill skaffa robotgräsklippare

  1. Ingen tomt är för knepig – robotgräsklipparen klarar mer än du tror. ...
  2. Snåla inte med kapaciteten. ...
  3. Låt proffs inspektera trädgården. ...
  4. Fyrhjulsdrift för sluttande trädgårdar. ...
  5. Satsa på en tystgående robotgräsklippare. ...
  6. Smart och stöldsäkert. ...
  7. Skaffa en robotgräsklippare att lita på

Relaterade inlägg: