Vad finns i droger?

Innehållsförteckning

Vad finns i droger?

Vad finns i droger?

Droger: Det är ämnen som påverkar kroppen och tankeverksamheten genom att framkalla ett rus. Till droger räknas narkotika, vissa läkemedel och lösningsmedel, narkosmedel, dopingmedel, alkohol och tobak.

Var tillverkas narkotika?

Några vanliga ursprungsländer/regioner för narkotika som används i Sverige är Marocko (hasch och marijuana), Latinamerika (kokain), Afghanistan (heroin och cannabis), Asien (amfetamin, metamfetamin), Nederländerna och Belgien (amfetamin och ecstacy) och Östafrika (kat).

Vad klassas som narkotiska preparat?

Klassningen av preparat görs i Sverige av regeringen eller genom att preparatet blir föremål för kontroll enligt en internationell överenskommelse som Sverige har biträtt, t. ex. 1961 års allmänna narkotikakonvention och 1971 års psykotropkonvention.

Vad e droger?

En drog är något som är skadlig att använda och som du kan bli beroende av. Några exempel är cannabis, kokain, amfetamin och starka smärtstillande läkemedel som tramadol. Det är vanligt att få problem i livet och vardagen om du använder droger. Droger kan se ut på många olika sätt och vissa mediciner räknas som droger.

Relaterade inlägg: