Vad finns i en lekplats?

Innehållsförteckning

Vad finns i en lekplats?

Vad finns i en lekplats?

lekplatser brukar det finnas exempelvis sandlåda, gungställning, klätterställning, rutschbana, gungbräda, gungleksaker, karusell och lekstuga. För att dämpa fall används till exempel gummiasfalt eller en speciell sand som inte binder vatten så bra och därför håller sig.

Vem ansvarar för lekplatser?

En lekplats ska vara säker. Den generella regeln är att barn ska skyddas från risker de inte själva kan förutse på lekplatsen. Det är fastighetsägaren som är ansvarig för att lekplatsen är säker.

Vad kostar det att bygga en lekplats?

Kostnaden för hela byggandet kan variera, i och med att de flesta lekplatser ser olika ut. Dessutom beror det på vad för typ av material man köper, och vilken kvalitet det material har. Vissa lekplatser kostar bara runt 5000 kronor medan andra kan kosta upp mot 100 000 kronor.

Måste man ha staket runt gungor?

Några nyheter är: Beträffande placering av staket eller inspringningsskydd framför och bakom gungställningar krävs ett extra utrymme på 1,5 meter utanför islagsytan. ... Provning av ställen där fingrar kan fastna har begränsats till ställen där det finns ett fritt utrymme och inom fallutrymmen vid fallhöjder över 1 meter.

Relaterade inlägg: