Vad är friskvårdsbidrag Skatteverket?

Innehållsförteckning

Vad är friskvårdsbidrag Skatteverket?

Vad är friskvårdsbidrag Skatteverket?

Friskvårdsbidrag på högst 5 000 kronor per år som du kan använda till enklare aktiviteter med inslag av motion eller annan friskvård, till exempel ett gymkort eller ridlektioner. Motionsaktiviteter, massagebehandlingar eller gymkort som arbetsgivaren bestämmer och direkt betalar för.

Hur får man ut friskvårdsbidrag?

Du får ersättning i efterhand när du visar kvitto På vissa arbetsplatser fungerar friskvårdsbidrag på så sätt att du själv lägger ut pengar för den fysiska aktiviteten som du vill utöva, för att sedan mot uppvisat kvitto pengar av arbetsgivaren.

Vad är ett friskvårdsbidrag?

  • Friskvårdsbidrag. Friskvårdsbidrag som arbetsgivaren ger till den anställda får vara maximalt 5 000 kronor per år. Om arbetsgivaren betalar ut ett högre friskvårdsbidrag än 5 000 kronor, ska den anställda beskattas för hela friskvårdsbidraget.

Vad är skattefritt för friskvård till anställda?

  • Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt. Skatteverket har satt ett tak för vad som är skattefritt, på 5000 kr per person per år.

Vad är belopp på friskvårdsbidrag?

  • Belopp på friskvårdsbidrag. Det finns inget fast belopp på vad du ska få eller inte ska få i friskvårdsbidrag. Detta är upp till arbetsgivaren och vissa erbjuder mer än andra. Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt.

Kan man ge ersättning för friskvård till anställda?

  • Som arbetsgivare kan man ge en ersättning för friskvård till sina anställda, men det är bara upp till ett visst belopp som det är skattefritt. Skatteverket har satt ett tak för vad som är skattefritt, på 5000 kr per person per år. Så får du bidraget. Du får ersättning i efterhand när du visar kvitto.

Relaterade inlägg: