Måste man lämna in KU31?

Innehållsförteckning

Måste man lämna in KU31?

Måste man lämna in KU31?

Fåmansbolag är skyldiga att lämna kontrolluppgift om de utdelningar som under inkomståret lämnats från bolaget till fysiska personer och dödsbon. För fysiska personer och dödsbon med hemvist i Sverige sker det på blankett KU 31.

Hur lämnar man KU31?

KU31 fyller Storbanken AB i sitt organisationsnummer vid fältkod 201 och MK AG:s identitetsnummer (Annat ID) vid fältkod 224. Utdelningsbeloppet om 1 200 kr ska redovisas vid fältkod 574 och innehållen kupongskatt vid fältkod 003. Eftersom MK AG är en utländsk juridisk person, behöver namn och postadress anges.

När slutade man med kontrolluppgifter?

Från och med januari 2020 kommer du som är anställd inte längre att få någon årlig kontrolluppgift. Istället kommer du att kunna logga in på Mina sidor på Skatteverkets hemsida och där se alla uppgifter som din arbetsgivare redovisat till Skatteverket varje månad.

Hur får jag min kontrolluppgift?

Logga in på skatteverket.se för att se alla dina skattepliktiga inkomstuppgifter (kontrolluppgifter) som din arbetsgivare, dina pensionsutbetalare eller Försäkringskassan lämnat till Skatteverket månad för månad.

Relaterade inlägg: