Vad klassas som en miljöbil?

Innehållsförteckning

Vad klassas som en miljöbil?

Vad klassas som en miljöbil?

2020-01-23 Regeringens definition är: En bil som släpper ut högst 70 gram CO2 per kilometer eller alternativt en bil som drivs på gas. Den nya statliga miljöbilsdefinitionen kan vara på plats redan i mars och gäller bland annat för statliga myndigheters bilinköp.

Vad är miljöbonus?

Den som köper en ny bil med ett koldioxidutsläpp på högst 60 g/km vid blandad körning är berättigad till en klimatbonus. Bonusens belopp påverkas av flera faktorer och kan som högst vara 70 000 kronor.

Vilka bilar är klassade som miljöbilar?

En bil som går på bensin eller diesel, eller är en elhybrid och har tjänstevikten 1372 kg får släppa ut högst 95 gram koldioxid (CO2) per kilometer för att betecknas som miljöbil.

Vad är definitionen på en miljöbil?

Beslutet gäller från den 1 juli. Den nya miljöbilsdefinitionen följer regelverket för klimatbonusbilar och innebär att en miljöbil får släppa ut högst 70 gram koldioxid per kilometer, eller drivas på gas.

Hur får man bidrag för elbil?

För att klimatbonusen på 60 000kr för din nyinköpta elbil måste du själva ansöka om ersättningen hos Transportstyrelsen. Under tiden måste du själv ligga ute med pengarna, det är inget som rabatteras från till exempel nybilspriset.

Får man bidrag för begagnad elbil?

Bonus när du köper elbil Du kan ett bidrag på upp till 60 000 kronor när du köper: en bil tagen i trafik första gången före 2020 med max 60 g/km utsläpp av koldioxid.

Relaterade inlägg: