Hur lång är en jätte?

Innehållsförteckning

Hur lång är en jätte?

Hur lång är en jätte?

Den blir 120–180 cm lång med ca 12 cm lång svans, har en mankhöjd av 70–90 cm och väger 75–150 kg.

Var bor jättarna i asatron?

Utgård. Bortom Midgård och bortom havet, långt ut vid världens ände, ligger Utgård, där jättarna bor. Om människorna ger sig för långt ut på havet eller in bland bergen eller ut i ödemarkerna kan de komma allt för nära Utgård och hamna där.

Vart bor jättar?

Jättarnas främsta fiende är åskan, som alltid slår ner i deras stenhårda skallar. Svenska jättar bor gärna inuti stora berg. De hatar ljudet av kyrkklockor och kastar sten mot dem. Oftast missar de och stenarna ligger nedfallna lite här och var i den svenska naturen.

Vad gör jättar?

Jättar är mycket stora och starka väsen som har formen av en människa, men de är inte särskilt förtjusta i människor. I sagorna kan jättar ibland vara klumpiga och dumma, ibland onda och sluga, men ibland också trollkunniga och kloka. Ofta är jättar mycket hungriga.

Vem var jättens far?

Men vanligtvis återfinns jätten i myter och legender, och det från hela världen. I det antika Grekland och Rom dyker de upp i samband med skapelsen av jorden och de första gudarna. Titaner var barn av Uranos (himlen) och Gaia (jorden). Ledda av Kronos störtade dessa sin far.

Relaterade inlägg: