Vad är Fasadplan?

Innehållsförteckning

Vad är Fasadplan?

Vad är Fasadplan?

Med fasadplan avses det plan som representerar största delen av en väggs fasadliv.

Vad är Medelmarknivå?

Beräkning av medelmarknivån kan tydligare beskrivas med figurer: Gör först en utbredning av fasadytorna, lagda intill varandra. Betrakta marklinjen som en kurva. Medelnivån är det höjdläge där summan av streckade ytor ovanför medelnivån är lika stor som summan av streckade ytor under densamma.

Vad räknas som Suterräng?

I Boverkets allmänna råd anges även att med sluttnings- och suterrängvåning avses en våning där rumsgolvet i våningen utefter minst en fönstervägg ligger i nivå med eller över omgivande mark, att det saknar betydelse vad utrymmena är avsedda att användas till samt att begreppen således anger hur en våning är belägen i ...

Vad räknas som inredd vind?

En vind där bostadsrum eller arbetslokal kan inredas räknas som en våning om byggnadshöjden är mer än 0,7 meter högre än nivån för vindsbjälklagets översida. ... Vinden ska därför inte räknas in i antalet våningar när byggnadens tillåtlighet mot planen prövas.

Vad räknas som Entreplan?

Lägenhetsnumret består av fyra siffror där de två första siffrorna anger vilket våningsplan bostaden ligger på. Entréplanet sätts till 10. Även om ett våningsplan skulle ligga en halvtrappa upp från entrén, räknas det som entréplan.

Vad menas med bygghöjd?

Byggnadshöjden räknas till skärningen mellan fasadplanet och ett plan som med 45 graders lutning inåt byggnaden berör byggnadens tak. Byggnadshöjden mäts utifrån medelmarknivån. Om marknivån är oregelbunden vid byggnaden behöver du räkna ut medelvärdet på marknivån för att kunna räkna ut byggnadshöjden.

Vad menas med Nollplanet?

Med nockhöjd menas generellt avståndet från markens medelnivå runt byggnaden (medelmarknivå) till byggnadens nock (takkonstruktionens högsta punkt). Kan vara så att det i detaljplanen är angivet att nockhöjden inte får vara xx. xx meter över en viss plushöjd, vanligtvis nollplanet.

Relaterade inlägg: