När ska man lägga i pastan?

Innehållsförteckning

När ska man lägga i pastan?

När ska man lägga i pastan?

Läs på paketet hur länge pastan ska koka och ställ helst ett tidur. Koka utan lock och rör om då och då, så att pastan inte klibbar ihop. När klockan ringer, smaka på pastan. Pasta på italienskt vis har alltid lite tuggmotstånd kvar.

Hur gör man för att pastan inte ska klibba?

Pasta ska kokas i rikligt med vatten, då klibbar den inte ihop. Använd minst 1 liter per 100 gram pasta.

Hur vet man om pastan är klar?

Koka pastan 1 minut kortare än vad som står på paketet för att få precis rätt tuggmotstånd, det som italienarna kallar ”al dente”. Under tiden pastan blandas med varm sås fortsätter den nämligen att mjukna något.

Varför ska man skölja pasta?

7. Vi sköljer pastan. Om du inte kokar pastan för att ha den i en kall pastasallad ska du inte skölja den i kallt vatten när den har kokat klart. Detta tar nämligen bort en del av stärkelsen som ger pastarätten både smak och textur.

Varför ska man salta Pastavattnet?

Mycket vatten gör att pastan inte klibbar ihop. Dessutom avstannar inte kokningen när du lägger i den kalla pastan vilket ger ett jämnare resultat. Salta när vattnet kokat upp, annars tar uppkoket längre tid. ... Rör i pastan emellanåt så att den inte klibbar ihop.

Varför skölja pastan?

Skölj inte av den färdigkokta pastan, om du inte ska ha den i en kall pastasallad. Dels för att du vill behålla stärkelsen, dels för att du inte vill kyla ner pastan.

Relaterade inlägg: