Vad kan man odla ute i april?

Innehållsförteckning

Vad kan man odla ute i april?

Vad kan man odla ute i april?

I början av april är det dags att så bland annat blomstertobak, sommarflox, murbinka, lejongap, zinnia och buskkrasse. Senare halvan av månaden är det dags för rosenskära, lobelia, blåklint, luktärt, solros och jungfrun i det gröna bland andra. Tänk på att använda rena krukor och en bra såjord.

Hur djupt ligger ledningar?

Förläggningsdjup: Elkablar ligger normalt på ett djup av 0,3 m eller mer. Det kan förekomma avvikelser avseende djupet. Därför måste du alltid vara försiktig när du gräver i närheten av ledningarna.

Var går ledningarna?

För att undvika att gräva på ledningar kan du använda den kostnadsfria tjänsten ledningskollen.se. Där kan du enkelt få reda på var ledningar för el, tele, fiber och vatten eller annan infrastruktur finns nedgrävd. Beställ ledningsanvisning minst tio arbetsdagar före planerad grävstart.

Vart går ledningarna på min tomt?

Genom Post- och telestyrelsens webbtjänst Ledningskollen. kan du få fram vilka ledningar, kablar och annan utrustning som finns nedgrävd på din fastighet. Om du loggar in och söker på ledningsanvisning för din fastighet, så går det ut en förfrågan till alla ledningsägare med nät i ditt område.

Vad kostar det om man gräver av en kabel?

– När det gäller lågspänningskabel så kan det variera mellan 5 000 och 15 000 kronor, men när det gäller högspänningskabel (10 000 volt och uppåt) blir det dyrare. Oftast ligger det mellan 20 000 och 50 000 kronor, men det kan i vissa fall bli betydligt dyrare om felsökning och felavhjälpning varit särskilt besvärlig.

Hur djupt ska man gräva ner fiber?

Vanligast är att vi gräver ner kabeln. När vi gräver ner kabeln blir diket 5-40 cm brett och runt 20-40 cm djupt.

Varför markeras ledningar i marken?

Vid magnetfältssökning använder utsättaren ett instrument som hittar de magnetfält som skapas av vissa typer av ledningar. OBS: De markeringar som utsättaren gör på marken markerar var ledningen/kabeln finns, inte var man ska gräva!

Kan visa var ledningar går?

Du beställer ledningsanvisning via ledningskollen.se. Vi kan ge dig en visning på var elkablar och fjärrvärmeledningar finns. Vatten- och avloppsledningar kan vi endast visa fram till tomtgräns, men kommunens byggavdelning kan bistå med ledningsanvisning innanför tomtgräns.

Relaterade inlägg: