Vilket kapitel är rattfylleri?

Innehållsförteckning

Vilket kapitel är rattfylleri?

Vilket kapitel är rattfylleri?

4 § Den som för ett motordrivet fordon eller en spårvagn efter att ha intagit alkohol i så stor mängd att alkoholkoncentrationen under eller efter färden uppgår till minst 0,2 promille i blodet eller 0,10 milligram per liter i utandningsluften döms för rattfylleri till böter eller fängelse i högst sex månader.

Vad räknas som grov olovlig körning?

Olovlig körning är grov om den 1. Begås av en person som tidigare haft körkort men fått det indraget 2. ... I den tredje punkten ryms exempelvis att gärningsmannen tidigare vägrats körkort på grund av uppenbar olämplighet eller att omfattningen av den olovliga körningen varit stor men ej att betrakta som vanemässig.

Vad räknas som grovt rattfylleri?

Rattfylleri är när en person kör ett motordrivet fordon med minst 0,2 promille alkohol i blodet eller har narkotika i blodet. Straffet för rattfylleri är böter eller fängelse.

Vilka promillegränser gäller vid rattfylleri och vad blir straffet om man blir dömd?

För rattfylleri döms den som för ett motordrivet fordon eller en spårvagn efter att ha förtärt alkoholhaltiga drycker i så stor mängd att alkoholkoncentrationen under eller efter färden uppgår till minst 0,2 promille i blodet till böter och/eller fängelse i högst sex månader enligt 4 § lagen (1951:649) om straff för ...

Vad innebär TBL?

ABSTRAKT: Team based learning (TBL) är en undervisningsform där studenterna delas in i olika team som sedan följs åt under kursen.

Relaterade inlägg: