Är vattenskoter lagligt?

Innehållsförteckning

Är vattenskoter lagligt?

Är vattenskoter lagligt?

I Sverige får man enligt vattenskoterförordningen endast köra vattenskoter i allmänna farleder samt inom områden där länsstyrelsen har beslutat om undantag från det generella förbudet. Du som kör en vattenskoter är ansvarig för att inte skada människor, natur eller miljö.

Vad händer om man kör vattenskoter under 15 år?

Olovlig körning är ett trafikbrott och en vårdnadshavare som döms för tillåtande av olovlig körning med moped kan få sitt körkort återkallat. Motsvarande risk att straffas finns inte för en förälder som låter en 14-åring köra vattenskoter.

Får man åka vattenskoter i insjö?

Förordning (1993:1053) om användning av vattenskoter anger att det endast är tillåtet att köra vattenskoter i allmänna farleder samt i områden där länsstyrelserna beslutat om undantag från det generella förbudet. ... Däremot gäller miljöbalken och allmänna sjötrafikregler även för vattenskoter.

Är Jetski olagligt?

Vattenskoterförordningen. Reglerna om att köra vattenskoter finns i förordning om användning av vattenskoter. Där står det att vattenskoterkörning endast är tillåtet i allmänna farleder och i områden där Länsstyrelsen beslutat om undantag från det generella förbudet.

Relaterade inlägg: