Finns 5G i Sverige?

Innehållsförteckning

Finns 5G i Sverige?

Finns 5G i Sverige?

Telia lanserade 5G i stadskärnorna i 20 svenska städer under 2020. Det nya spektrum vi nu fått tillgång till innebär att vi kan fortsätta 5G-utbyggnaden i landet. Utbyggnaden kommer fortsätta under året och görs i samarbete med Ericsson.

När börjar 5G i Sverige?

Troligen kommer en kommersiell utbyggnad av 5G att påbörjas under 2020, men i vilken takt utbyggnaden kommer att ske avgörs av operatörerna och styrs av efterfrågan. Till att börja med kommer 5G sannolikt att användas för att öka kapaciteten i områden där den idag inte riktigt räcker till, t.

Vad är g5?

5G är den femte generationens mobilsystem och en uppföljare till 4G-nätet. 5G kommer skapa nya möjligheter för hur vi använder mobilnätet och det är även en förutsättning för kommande IoT-teknik och funktionalitet.

Var finns 5G Telenor?

De städer och orter som idag omfattas av vårt 5G-nät sträcker sig från Malmö till Luleå, från Storstockholm till Göteborg. Vid slutet av 2023 ska 99,9% Sveriges befolkning ha tillgång till vårt 5G-nät.

Finns 5G i Göteborg?

"I dag är en stor dag när vi på Tele2 kan presentera Sveriges första 5G-master i Stockholm, Göteborg och Malmö. Jag är oerhört stolt över att vi öppnar portarna till det som kommer bli Sveriges första riktiga och mest omfattande 5G-nät", säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen, enligt ett pressmeddelande.

Är 5G bra?

Genom en kombination av avancerad nätteknik och den senaste forskningen bör 5G erbjuda snabbare anslutningar än 4G. Det kan handla om nedladdningshastigheter på upp till 1 Gbit/s initialt. Hastigheten vid nedladdning kommer alltså att vara minst tio gånger snabbare än de snabbaste mobilnät vi har idag.

Relaterade inlägg: