Hur var samhället på 50-talet?

Innehållsförteckning

Hur var samhället på 50-talet?

Hur var samhället på 50-talet?

tidsanda 1950-tal Under 1950-talet fick den ekonomiska välfärden ett kraftigt uppsving. Industrin blomstrade med en omfattande export till de krigsdrabbade länderna. Det rådde en stark framtidstro och allt pekade uppåt. Folk i städer och industriorter fick högre löner och började handla mer.

Hur var livet på 50-talet?

De reallöneökningar som följde på 50-talet kom alla samhällsgrupper till del, inte bara medelklassen som tidigare. Den stora knäckfrågan som dock återstod under hela 50-talet var den svåra bostadsbristen i storstäderna.

Vad kännetecknar ett vanligt 50 tals rock komp?

Rocken riktade sig främst till ungdomar som sagt. Det var dessutom inte ovanligt att musiken korsbefruktades med country och western som även var vanligt i USA på den tiden, men i huvudsak främst riktad till vita personer. Många artister på 50-talet hade jazz och gospel som musikbakgrund innan de gav sig på rocken.

Vad hände på 50-talet i Sverige?

Inom ungdomskulturen blev rockmusik populärt. I Sverige, som klarat andra världskriget relativt bra genom sin uttalade neutralitet, fick välfärden ett kraftigt uppsving och industrin gick på högvarv med en omfattande export till de krigsdrabbade länderna.

Hur var det att leva under 50-talet?

Under 50-talet blev folkpensionen, som var lika för alla, så stor så att man kunde leva på den. Det var tydliga mans- och kvinnoyrken, även om det fanns undantag. De första kvinnliga poliserna och prästerna anställdes under 50-talet, precis som de första manliga sjuksköterskorna.

Relaterade inlägg: