Vad är en B verksamhet?

Innehållsförteckning

Vad är en B verksamhet?

Vad är en B verksamhet?

En del miljöfarliga verksamheter är tillståndspliktiga eller anmälningspliktiga. ... Tillståndspliktiga miljöfarliga verksamheter kallas för A- eller B-verksamheter, beroende på vilken myndighet som beslutar om tillstånd (miljödomstol respektive länsstyrelse).

Vilka verksamheter är anmälningspliktiga?

Förskolor, skolor och bassängbad är anmälningspliktiga verksamheter enligt miljöbalken. Den som ska bedriva en sådan verksamhet ska anmäla det till kommunens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

Vad är en verksamhet miljöbalken?

Miljöfarlig verksamhet är all användning av mark, byggnader eller anläggningar som kan medföra störningar för människors hälsa eller miljön. Regler för miljöfarlig verksamhet finns i miljöbalken. Om du vill starta, driva eller ändra vissa miljöfarliga verksamheter behöver du söka tillstånd eller göra en anmälan.

Varför krävs miljötillstånd?

För verksamhet som medför risk för förorening av miljön krävs miljötillstånd enligt miljöskyddslagen. ... I miljötillståndet kan det utfärdas bestämmelser om bland annat utsläpp och minskningen av dem, om avfall och avfallshantering samt om förhindrande av förorening av mark och grundvatten.

Relaterade inlägg: