Vart kommer kungen ifrån?

Innehållsförteckning

Vart kommer kungen ifrån?

Vart kommer kungen ifrån?

Jean Baptiste Bernadotte föddes 1763 i staden Pau som ligger i sydvästra Frankrike. Föräldrarna var Henri Bernadotte och Jeanne Saint Jean. Efter arbete som advokatskrivare i Pau tog han värvning 1780 vid regementet Royal-la-Marine och var vid 1789-års revolution fältväbel.

Varför blev Bernadotte tronföljare?

Sverige valde 1812 Jean Baptiste Bernadotte till kung för att han skulle liera sig med Napoleon, marschera mot Ryssland och återta det förlorade Finland.

När föddes Jean Baptiste Bernadotte?

26 januari 1763 Charles XIV John/Date of birth

Vem är släkten Bernadotte?

  • Bernadotte [bæːɳäˈdɔtː] är en släkt som härstammar från det pyreneiska bergslandskapet Béarn. Det kungliga huset Bernadotte härstammar från fransmannen Jean Baptiste Bernadotte (17), som blev marskalk av Frankrike, furste av Pontecorvo och till sist kung under namnen Karl XIV Johan av Sverige och Karl III Johan av Norge.

Vem är ätten Bernadotte af Wisborg?

  • grevliga ätten Bernadotte af Wisborg. Födelsehuset för ätten Bernadotte, med adressen: 5 rue Bernadotte, i staden Pau. Bernadotte [bæːɳäˈdɔtː] är en släkt som härstammar från det pyreneiska bergslandskapet Béarn.

Vad är grenen Bernadottes vapen?

  • Jean-Baptiste Bernadottes furstliga vapen som prins av Pontecorvo. Den svenska kungliga grenen Bernadottes heraldiska vapen är efter Jean-Baptiste Bernadotte blev adopterad prins till Karl XIII en kluven sköld med Jean-Baptiste Bernadottes vapen till vänster och Vasaättens vapen till höger. Ursprung.

Relaterade inlägg: