Vad kommer hända med Götaälvbron?

Innehållsförteckning

Vad kommer hända med Götaälvbron?

Vad kommer hända med Götaälvbron?

Bron är nu under rivning och har ersatts av Hisingsbron, som invigdes och togs i bruk den . Rivningen av Götaälvbron påbörjades den och beräknas vara klar under sommaren 2022. Trafiken flyttades successivt över till den nya bron under sommaren 2021.

Hur rivs Götaälvbron?

Göteborg Rivningen av den 80 år gamla Götaälvbron är i full gång. Men i dag kommer den bli mer uppenbar än någonsin – när över 200 meter bro ska rivas i ett nafs. – Det blir en del rassel, så folk i närheten kommer höra det, säger Peo Halvarsson, produktionschef vid Skanska som ansvarar för rivningen.

Hur fungerar nya Hisingsbron?

Lyftbro med högre kapacitet Hisingsbron är en kallad lyftbro av stål och betong. Bron har en segelfri höjd på 12 meter som, när den öppnas, blir 28 meter. De fyra pylonerna har en höjd på 55 meter över vattenytan. Bron har ett avancerat ljussättningssystem som gör att den kan belysas vackert på natten.

När är nya Göta älvbron klar?

Den öppnades bron för gående, cyklister, bilar och bussar. Spårvagnar började trafikera den nya bron i mitten av augusti. Den 5 september invigs slutligen Hisingsbron offciciellt av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf.

När ska nya Hisingsbron vara klar?

Hisingsbron är sedan söndagen den öppen för gående, cyklister, bilar och bussar. Måndagen den 16 augusti 2021 öppnades bron även för spårvagnar och den 5 september var det dags för den avslutande invigningsceremonin.

När byggdes götaälvbron?

26 november 1939 Götaälvbron/Opened

När ska götaälvbron rivas?

Hisingsbron bidrar till att utveckla stadskärnan i Göteborg och knyter samman de två sidorna av älven. Rivningen av den gamla uttjänta Götaälvbron från 1939 kommer att vara klar sommaren 2022.

Relaterade inlägg: