Vilka linjer läser matte 1a?

Innehållsförteckning

Vilka linjer läser matte 1a?

Vilka linjer läser matte 1a?

Matematik 1 a Det finns tre inriktningar: 1a är inriktad mot yrkesprogrammen, 1b som vänder sig till ekonomiska och humanistiska ämnesområden och 1c som vänder sig till naturveten-skapliga och tekniska ämnesområden.

Kan man läsa matte 1c?

Du behöver dock inte läsa om kurs 1c. De röda pilarna i bilden ovan visar vilka vägar du kan gå mellan de olika matematikspåren. Oftast behöver du komplettera vissa moment om du byter spår. När du börjar studera har du en dialog med din matematiklärare om du behöver komplettera eller inte.

I vilken ordning läser man matte?

På gymnasiet är kurserna i matematik indelade i tre spår: a, b och c. Spår a innehåller följande kurser: Matematik 1a och 2a. Spår b består av: Matematik 1b, 2b och 3b. Spår c innehåller: Matematik 1c, 2c och 3c.

Kan man läsa matte 2a efter 1b?

Hej Victor, Kurserna 1a, 1b och 1c i matte motsvarar varandra nivåmässigt. Samma gäller för 2a, 2b och 2c. Innehållet i kurserna är dock anpassade till olika områden. Övergång till ett nytt spår kan därför kräva en del komplettering.

När läser man matte 1a?

Hej! Matte 1a ingår i yrkesprogrammen. Den motsvarande mattekurs som ingår i ekonomiprogrammet, estetiska programmet, samhällsvetenskapsprogrammet och humanistiska programmet heter matte 1b. När du läser teknik- och naturvetenskapsprogrammet heter kursen matte 1c.

Kan man läsa matte 4 efter 3b?

Nej, om utbildningen kräver 3c så är det vanligen det som krävs även om du har läst matte 4. Men det kan ju finnas skolor som gör undantag från sina krav så du kan alltid kolla med med utbildningen som du vill söka.

Relaterade inlägg: