Vad kommer först datum eller månad?

Innehållsförteckning

Vad kommer först datum eller månad?

Vad kommer först datum eller månad?

I USA skrivs datum månad-dag-år, t ex 1-7-16. Det är en kvarleva från den brittiska kolonialtiden där datum skrevs – och fortfarande skrivs – till exempel J. Storbritannien har sedan dess anpassat sig tillsammans med resten av Europa, medan USA har behållit det äldre sättet att skriva.

Hur skriver man datum i Storbritannien?

Vi förordar att datumen skrivs enligt "" eller "7 July". Tänk på att det alltid ska vara inledande versal bokstav på månaden på engelska. Undvik att förkorta datumen såsom 7/7/2015 då det lätt förvirrar eftersom det skrivs olika på svenska, brittisk engelska och amerikansk engelska.

Hur skriver man datum på gratulationskort?

Datum får inte skrivas i engelsk form på svenskspråkiga sidor. När datum skrivs numeriskt skall ordningen och formen vara 2006-04-16 - år-månad-dag. Året skall skrivas med fyra siffror.

Hur skriver man datum med 6 siffror?

Datum. Det finns ingen bestämd regel utan flera olika sätt att skriva datum med tal. Ett vedertaget sätt är att skriva med streck mellan år, månad och dag: 2019–03–01. Ett vanligt alternativ är att använda punkter i stället för streck: 2019.03.01.

Hur förkortar man datum?

ISO 8601 specificerar formatet YYYY-MM-DD. 2003-04-02 är tydligare än . (Vissa föredrar att anpassa ISO 8601 genom att använda en förkortning av månadsnamnet så att månaden blir tydligare, t.

Relaterade inlägg: