Hur varierar elpriset över dygnet?

Innehållsförteckning

Hur varierar elpriset över dygnet?

Hur varierar elpriset över dygnet?

Som du kanske hört så varierar elpriset över dygnet. Det styrs nämligen av utbud och efterfrågan och är därför billigare på natten, när de flesta av oss sover, och dyrare på morgonen när vi går upp. Det innebär att det finns pengar att spara genom att välja när du tvättar, laddar din elbil eller dammsuger.

När går elpriserna ner?

Prognos av elpriset under 2022 Terminspriserna ger indikationen att spotpriset kommer vara i genomsnitt cirka 47 öre/kWh under april – juni och att spotpriset sedan kommer gå ner till cirka 32 öre/kWh under juli – september.

När är elpriset som högst?

Vid flera tillfällen under 2021 har Norden haft negativa elpriser, dvs producenterna har fått betala för att producera el och förbrukarna har fått betalt. Samtidigt har 2021 bjudit på extremt höga priser – högsta noteringen hittills kom 21 december då dygnspriset låg på 319 öre per kWh.

Är det billigare med el på kvällen?

Elen är ofta billigare på natten för att det helt enkelt är då behovet är som minst. När vi däremot går upp på morgonen, tänder lampor och kokar kaffe, går priserna upp. ... De generellt sett allra billigaste timmarna utnyttjar du mellan 02 och 04 på natten.

Relaterade inlägg: