Vad använda i stället för Flash?

Innehållsförteckning

Vad använda i stället för Flash?

Vad använda i stället för Flash?

Om gamla Flash-spel inte är din sak, kan du använda Ruffle Flash-emulator för att köra andra typer av Flash-medieinnehåll. Detta låter dig köra gamla SWF Flash-filer i din PC-webbläsare och ersätta Flash helt. Med Ruffle behöver du inte oroa dig för att Chrome-stöd för Flash tappas.

Vad händer när Flash Player försvinner?

Adobe kommer att avsluta supporten för Flash Player den 31 december 2020. ... I nästa version av Microsoft Edge (byggd på Krom) inaktiveras Flash som standard. Användare kan dock återaktivera den på en plats-på-plats-basis Tidslinjen för Chromium-baserade webbläsare finns här.

Varför tar dom bort Flash?

Problemet var att den också blev väldigt osäker. Olika it-brottslingar kunde använda Flash för att göra intrång i datorn. Flash började därför ersättas av modernare lösningar som html5. Det här gjorde att tillverkaren Adobe till sist beslutade sig för att avveckla Flash.

Vad är Adobe Flash Player?

Adobe Flash (tidigare Macromedia Flash), eller enbart kallat Flash, är ett datorprogram som används till att skapa animationer, spel och så kallade Rich Internet Applications (RIA) för webben. För att visa Flash-grafik i en webbläsare krävs ett insticksprogram som Adobe Flash Player eller Gnash.

Varför tas Flash bort?

En lång rad säkerhetsbrister har upptäckts hos Adobe Flash Player genom åren. Adobe kommer att ta bort den från sitt sortiment och upphöra med support på insticksprogrammet år 2020.

Varför försvann Flash?

Spelen på svtbarn.se fungerar inte i moderna webbläsare och gick därför inte längre att spela på många datorer och plattor. Det finns ingen möjlighet att laga dem eller bygga om dem. SVT kan inte heller släppa spelen som open source eftersom vi inte äger alla rättigheter.

Relaterade inlägg: