Vart kommer kollagen ifrån?

Innehållsförteckning

Vart kommer kollagen ifrån?

Vart kommer kollagen ifrån?

Kollagen tillverkas i likhet med gelatin av slaktrester. Juustoportti använder kollagen med ursprung i nötkreatur och importerar sin ingrediens från Frankrike.

Vad består collagen av?

Som allt annat protein byggs kollagen upp av aminosyror, där de vanligaste är prolin, glycin, alanin och arginin. Dessa bildar i sin tur bildar låååånga peptidkedjor som vrider sig runt varandra i starka proteinsträngar – så kallade kollagenfibrer.

Vad är Kollagena fibrer?

I broskvävnad bildas kollagenet av kondroblaster och i benvävnaden av osteoblaster. Omsättningstiden för kollagenfibrer är normalt 3 dagar, alltså ca 1 – 1,5 år, och produktionen kan stimuleras och ökas genom återkommande sträckning och belastning som stimulerar fibroblasterna.

Vad ska man äta för att få i sig kollagen?

När kroppen producerar kollagen kombinerar den aminosyror och näringsämnen som du får genom att äta proteinrika livsmedel som kyckling, bönor, ägg och fisk. Processen för att producera kollagen kräver också vitaminer och mineraler som vitamin c, koppar och zink som du kan i dig via citrusfrukt eller grönsaker.

Är det bra att ta kollagen?

Kollagen ger mer än slät och elastisk hud, det kan även hjälpa mot ledvärk och förbättra matsmältningen. Försök få med flera av de livsmedel som vi listat så ofta som möjligt för att få en bra effekt. Det finns självklart mer mat som är bra för kollagen utanför de som vi listat.

Relaterade inlägg: