Hur vanligt är det med silverfisk?

Innehållsförteckning

Hur vanligt är det med silverfisk?

Hur vanligt är det med silverfisk?

Silverfiskar har drabbat var fjärde hyresgäst. Silverfiskar, eller nattsmyg som den också kallas, är det skadedjur som överlägset flest hyresgäster drabbats av, visar Hem & Hyras undersökning.

Varför får man silverfiskar i hemmet?

Några silverfiskar i badrummet är oftast inget att bry sig om, men om de håller till i vardagsrummet eller sovrummet kan det, enligt Anticimex, vara ett tecken på fuktskada. Silverfiskar lever av avlagringar i avlopp, men föredrar stärkelserik föda som papper och tyg.

Hur många ägg får en silverfisk?

Honan lägger äggen i fuktiga skrymslen. Hon lägger bara 1-3 ägg per dag, men kan lägga 100 stycken under sitt liv. Unge och vuxen silverfisk. Efter tre till sex veckor kläcks äggen.

Hur gör du för att bli av med silverfisk?

  • Börja alltid bekämpning av silverfisk med en ordentlig städning av de utrymmet där du observerat silverfiskar (se nästa sektion för checklista). Rödcederolja är ett naturligt och miljövänligt sätt att bli av med silverfiskar. Applicera eller spreja oljan vid golvlister, sprickor i golv och mellan skikt, samt i badrum och kök.

Varifrån kommer silverfiskar i ditt badrum?

  • Varifrån kommer silverfiskar? Om du har silverfiskar i badrummet, i tvättstugan eller i pannrummet ska det framför allt ses som ett tecken på att detta är ställen i din bostad med hög luftfuktighet och generellt höga temperaturer. En myt hävdar att silverfiskar oftare invaderar ditt badrum om det är smutsigt.

Hur får man bort silverfiskar?

  • Hur får man bort silverfiskar Silverfiskar försvinner om man använder Rödcederolja mot silverfisk. Spraya Rödcederolja mot silverfisk i de rum du har sett silverfiskar och gärna i övriga rum också, så att silverfiskarna inte bara flyttar till ett annat rum i bostaden.

Vad är en långsprötad silverfisk?

  • Vanlig silverfisk är mindre än långsprötad silverfisk, ca. 10-12 mm lång, medan långsprötad silverfisk är nästan dubbelt så stor, mer än 20 mm. Den långsprötade silverfisken känns också igen (precis som namnet antyder) på längre spröt, både dem vid huvudet men mer markant de långa så kallade analspröten.

Relaterade inlägg: