Vad klassas som känslig information?

Innehållsförteckning

Vad klassas som känslig information?

Vad klassas som känslig information?

Med känsliga personuppgifter menas uppgifter som avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, eller medlemskap i fackförening och uppgifter om hälsa, en persons sexualliv eller sexuella läggning, genetiska uppgifter och biometriska uppgifter för att entydigt identifiera ...

Är personnummer känsliga personuppgifter?

Personnummer och samordningsnummer räknas inte som känsliga personuppgifter enligt dataskyddsförordningen, men anses vara extra skyddsvärda.

Vilka personuppgifter kan du publicera på din hemsida?

Ett utgivningsbevis innebär att en webbplats får grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen. Grundlagsskyddet gör att det blir tillåtet att publicera personuppgifter som till exempel namn och adress utan att företaget som driver webbplatsen behöver din tillåtelse.

Vad menas med känsliga personuppgifter och extra skyddsvärda enligt GDPR?

Till skillnad från känsliga personuppgifter finns det ingen definition i lag av vilka uppgifter som är extra skyddsvärda. Exempel på personuppgifter som Integritetsskyddsmyndigheten anser vara extra skyddsvärda är: Personnummer. Vissa uppgifter om lön.

Hur känsligt är personnummer?

Personnummer räknas inte som en känslig personuppgift men däremot får personnummer bara behandlas (t ex skickas med e-post) om det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet med behandlingen.

Relaterade inlägg: