Hur mycket kostar ett lånekort?

Innehållsförteckning

Hur mycket kostar ett lånekort?

Hur mycket kostar ett lånekort?

För att låna från biblioteket behöver du ett bibliotekskort. Det är gratis att skaffa ett bibliotekskort och du kan göra det i ett formulär här på vår hemsida. När du skriver din namnteckning på kortet lovar du att följa bibliotekets regler. Om du inte följer dem kan ditt kort bli spärrat så att du inte får låna.

Hur mycket kostar det om man tappar bort en bok?

Det kostar 10 kr för barn och 25 kronor för vuxna. Kopiera och skriva ut. Tappa bort eller förstöra en bok....Jag har tappat bort eller förstört en bok.
Bok eller ljudbok för vuxna250 kronor
Musik-cd150 kronor
Tidskrift vuxen50 kronor
Tidskrift barn och ung25 kronor

Vad kostar det att låna böcker på biblioteket?

Att låna böcker på biblioteket är i normalfallet gratis. Detta under förutsättning att låntagaren håller sig inom den stipulerade lånetiden och lämnar tillbaka boken, annars beläggs detta med straffavgift.

Vad kostar bibliotekskort?

Det första kortet är gratis. Blir du av med ditt kort kan du få ett ersättningskort som kostar 25 kronor (10 kronor för barn). Ta med giltig legitimation till biblioteket om du behöver ett nytt kort.

Hur skaffar man ett lånekort?

Du skaffar bibliotekskort på något av biblioteken i Göteborg. Då behöver du läsa och skriva under bibliotekets låneregler och legitimera dig. Om du är över 18 år kan du också skaffa ett bibliotekskort online. Då får du ett tillfälligt bibliotekskort.

Vad händer om man tappar bort en lånad bok?

Om du inte lämnar tillbaka en bok skickar biblioteket en räkning på boken. Obetalda räkningar går till inkasso (gäller ej barn). Om en bok blir skadad under lånetiden ska du ersätta den. Om du betalar för en förkommen bok och sedan hittar boken så kan du inte få pengarna tillbaka.

Relaterade inlägg: