Hur höga är norra tornen?

Innehållsförteckning

Hur höga är norra tornen?

Hur höga är norra tornen?

Inte minst i den nya stadsdelen Hagastaden i Stockholm där de över 100 meter höga Norra Tornen (Helix och Innovationen) nu har uppförts. Visionen har varit att skapa två levande byggnader som ska fungera som ett nav i den nya stadsdelen. De övre våningsplanen rymmer cirka 300 bostäder med en spektakulär utsikt.

Vad är det högst upp på norra tornen?

Oavsett om du är Stockholmare eller på besök är det svårt att inte reagera på Norra tornen när du passerar byggnaderna. Utöver dess okonventionella, spännande design rent exteriört är de dessutom Stockholms högsta bostadshus med sina 125 meter. Förbered måltiden med en magisk utsikt framför dina ögon.

Hur höga är Hagatornen?

De skulle nå 260 meter över havet och bli dubbelt så höga som Norra tornen som byggs på Torsplan. Turning Torso i Malmö är som jämförelse 190 meter högt, Victoria Tower i Kista 120 meter högt. Totalt kan Hagatornen svälja 2 000 lägenheter och även ge plats åt restauranger och andra kommersiella lokaler.

Hur högt är Helix?

Byggtiden beräknas till två år och i det första skedet görs markarbeten. Norra Tornen byggs av fastighetsbolaget Oscar Properties och består av två fastigheter, Innovationen och Helix. Helix kommer bli cirka 115 meter högt och Innovationen cirka 121 meter högt.

Vart ligger Sveriges dyraste lägenhet?

Prislapp: 104,5 miljoner kronor. Förra veckan såldes en lägenhet på 418 kvadratmeter på hörnet Vasagatan/Klarabergsgatan i Stockholm.

Relaterade inlägg: